5 Tips: SOS, pabrik kuring aya dina marabahaya!

 

Naha anjeun mikawanoh éta? Anjeun leumpang quietly kaliwat pabrik anjeun, anjeun neuteup ka tukang, sarta dumadakan BAM! Manehna nongkrong saolah-olah geus nyerah dina kahirupan. Panginten anjeun ayeuna cangcaya naha éta langkung saé pikeun ngaleungitkeun anjeunna, tapi ulah panik! Seueur pepelakan tiasa disimpen kalayan cinta sareng perhatian.
Kami bakal masihan anjeun sababaraha tip pikeun mastikeun yén anjeun terang naon anu kudu dilakukeun dina momen sapertos kitu, supados pabrik anjeun enggal janten caang deui.

1. Naon salahna tutuwuhan kuring?

Tangtu, aya kamungkinan sajajalan naha tutuwuhan anjeun teu caang. Ieu sababaraha faktor anu anjeun hoyong tingali pikeun ngabantosan anjeun ngadamel diagnosis anu leres.

Dimana sobat héjo anjeun? Lokasi tutuwuhan penting pisan di bumi anjeun. Naha anjeun terang yén pepelakan henteu resep gerak? Mindahkeun pepelakan anjeun atanapi dua méter ogé mangrupikeun léngkah leutik pikeun pepelakan anjeun. Tutuwuhan tiasa ujug-ujug aya dina draf, suhu tiasa bénten sareng cahayana tiasa nyorot sakedik atanapi kirang dina daun. Henteu sadayana goréng pikeun urang. Tapi pikeun babaturan héjo urang éta!
Contona, sababaraha tutuwuhan katelah tutuwuhan ngiuhan. Tapi awas! Ieu henteu hartosna yén maranéhna rék nangtung di pojok poék handapeun jandela Dengdekkeun leutik di kamar mandi. Upami anjeun hoyong ningali pepelakan bersinar, pastikeun aranjeunna ogé nampi sinar! Sanajan aranjeunna tutuwuhan ngiuhan.

Suhu ogé maénkeun peran, tangtosna. Panggihan kumaha hawa anu dipikaresep ku pepelakan anjeun sareng pariksa kumaha haneut - atanapi tiis - dimana éta ayeuna. Ieu ogé lumaku pikeun kalembaban. Sababaraha pepelakan peryogi kalembaban anu luhur, sahenteuna 50%. Pikeun pariksa ieu anjeun tiasa mendakan seueur méter online dimana anjeun tiasa maca suhu sareng kalembaban!

Salian lokasi, kalembaban sareng suhu, anjeun tiasa naroskeun ka diri sababaraha hal deui. Iraha pepelakan anjeun disiram? Sareng kumaha anjeun nyiram pepelakan anjeun? Pikeun leuwih jéntré ngeunaan watering tutuwuhan, pariksa kaluar 5 Tips: Watering Skills blog.

Usum ogé tiasa maénkeun peran utama dina kumaha karasaeun pepelakan anjeun. Sababaraha tutuwuhan leungit sababaraha daun dina usum tiis. Hanjakal? Naraka enya! Tapi kadang anjeun teu bisa ngalakukeun nanaon ngeunaan eta. Dina usum tiis, pepelakan peryogi langkung seueur cinta ti urang. Hanjakalna, pepelakan teu tiasa ngadamel tuang atanapi seueur teuing cai dina usum tiis. Jadi sabar dina usum tiis. Teras anjeun tiasa diganjar ku kamekaran anyar dina musim semi!

Tungtungna, masalah umum kalawan tutuwuhan hanjelu nyaéta bug. Tingali taliti dina batang pepelakan anjeun, handapeun sareng dina daun sareng dina taneuh pot. Naha anjeun ningali bal aneh, bintik atanapi seueur titik bodas? Lajeng aya kasempetan alus nu keur kaayaan serangga nu teu dihoyongkeun. Pikeun pariksa ieu leres, éta pangalusna ngagunakeun kaca pembesar.

Upami anjeun terang yén anjeun parantos masihan seueur teuing, sapertos cai atanapi tuangeun, ganti taneuh pot, neukteuk daun anu teu katingali di handapeun batang sareng tempatna dimana anjeun pikir anjeunna bakal bagja. Kalawan saeutik tuah jeung kasabaran manehna bakal cageur.

2. Balik kana waktu

Pikir deui dina waktu. Dupi anjeun pindah dina sababaraha minggu kaliwat? Naha anjeun parantos ngalih pabrik atanapi ngagaduhan rohangan dimana pabrik anjeun dirobih? Lajeng tutuwuhan Anjeun bisa jadi shock.
Sato ogé bisa ngabalukarkeun karuksakan. Panginten ucing atanapi anjing anjeun sering leumpang caket pisan sareng réréncangan héjo anjeun. Tapi pabrik anjeun pasti moal ngahargaan daun biting atanapi digging dina taneuh pot.

3. Wortel-tuntas

Taneuh pot tiasa janten topik anu paling pikaresepeun nalika anjeun mikir ngeunaan ngurus pepelakan anjeun, tapi penting pisan! Upami anjeun parantos nyiram teuing, langkung saé mariksa akar sateuacan repotting: naha aranjeunna baseuh sareng leuleus? Lajeng aranjeunna rot. Anjeun tiasa motong ieu sateuacan repotting pabrik. Pariksa ogé taneuh pot mana anu anjeun anggo! Salaku conto, anjeun henteu hoyong nganggo taneuh pot pikeun kaktus anu nahan seueur Uap, sabab éta bakal nyababkeun masalah di hareup.

4. Urang bakal néangan buku

Upami anjeun henteu acan ngalakukeun kitu, baca ngeunaan pabrik anjeun. Ti mana manéhna asalna? Naon anu anjeunna peryogikeun? Masalah naon anu sering lumangsung sareng spésiés pepelakan anu dimaksud? Sadayana tiasa dipendakan online ayeuna, tapi anjeun kedah milarianana!

5. Datang jeung Akang

Kadang urang kedah nampi yén henteu sadayana pepelakan tiasa disimpen. Sababaraha sumping senang sarta bakal ninggalkeun urang teuing mimiti. Tutuwuhan anu hirup, sarta kadangkala maot aub. Untungna, aya seueur pepelakan pikeun diadopsi ku kituna urang tiasa nyobian deui.

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.