Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

Geus ampir usum panas! Sareng saha anu henteu resep strawberries salila usum panas. Malah leuwih hadé, anu teu cinta sorangan Freshly tumuwuh strawberries kalawan cocktails, pancakes atanapi sorbets és krim. Tapi kumaha anjeun tumuwuh strawberries seger sorangan? Dina blog ieu kuring masihan anjeun opat metode anu tiasa dianggo nalika ngembang strawberries usum panas anjeun sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun nalika aranjeunna siap panén 😊

Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

4 cara pikeun tumuwuh strawberries anjeun sorangan

Sarerea weruh baki plastik kalayan strawberries nu meuli di ampir unggal supermarket. Tapi, kumaha lamun ceuk kuring nu tumuwuh sorangan strawberries sakabeh dunya anjeun tibalik ka handap sarta yén anjeun moal rék balik ka supermarket pikeun strawberries sanggeus ieu?

Émut yén pilihan metodeu sadayana gumantung ka anjeun, tapi pikeun panén anu bermakna anjeun kedah melak 6 pepelakan strawberry per jalma. Ieu bisa disada kawas pisan, tapi ulah stress sabab bisa tumuwuh loba tutuwuhan strawberry dina rarancang cara.

Ayeuna kana opat cara anu béda sareng tip anu cocog!

Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

Cara kahiji: tumuwuh strawberry dina karanjang gantung

Panginten sanés cara anu terkenal, tapi anjeun tiasa strawberries tumuwuh dina baskets floating. Justru! Éta karanjang anu ogé nyayogikeun atmosfir anu saé. Sakur karanjang gantung cocog pikeun cara ieu, bahkan anu masih aya di tukangeun gudang.

Tip! Hiji-hijina hal anu kedah diémutan nyaéta, kalayan wates 6 pepelakan per jalma, anjeun kedah émut yén anjeun peryogi sababaraha karanjang pikeun kéngingkeun panén anu ageung.

Aya sababaraha alesan kunaon tumuwuh dina karanjang gantung pohara kapaké. Contona, karanjang gantung mantuan pisan dina nyegah overwatering sarta nyebarkeun caina merata.

Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

Cara kadua: tumuwuh strawberries dina pot

Panginten cara anu paling terkenal pikeun ngembang seger strawberries† Teu heran, sabab anjeun tiasa ngarasakeun kembang anu kaluar ogé strawberries, atawa dua manuk kalawan hiji batu!

Tip! Pot anu didamel khusus pikeun melak strawberry pasti disarankeun pikeun dianggo. Pot normal ogé tiasa dianggo pikeun ngembang, tapi émut sabaraha liang dina pot, sabab langkung seueur liang bakal masihan anjeun panén anu langkung ageung.

Tip! Candak sapotong pipa PVC jeung bor sababaraha liang di dinya. Lajeng nempatkeun eta di tengah pot. Ieu mastikeun yén nalika nyiram, cai ogé dugi ka handapeun pot.

Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

Cara katilu: tumuwuh strawberries dina planter a

A planter ogé mangrupa pilihan alus pikeun tumuwuh strawberries† Anjeun meureun geus katempo ieu wae. Desain béda dipaké pikeun tumuwuh strawberries dina planter a. Contona, Anjeun gaduh hiji planter nu keur dipake, tapi planters ogé tumpuk dina luhureun unggal lianna pikeun tumuwuh leuwih strawberries dina spasi rada leutik. Anjeun tiasa mésér anu terakhir atanapi ngawangun nyalira di kebon dinten Minggu.

Beuli Fragaria x ananassa 'Ostara' strawberry DIY, sow, motong jeung tumuwuh

Cara ka-4: melak strawberries dina taneuh

keur para pencinta strawberry anu boga rohangan pikeun ieu, ieu sampurna. Strawberries boga cukup spasi dina taneuh pikeun ngantep akar ngajalankeun kursus maranéhanana.

Tips pikeun tumuwuh strawberries

Ngembang strawberries henteu sesah. Henteu pisan, upami anjeun melak aranjeunna kalayan saé sareng masihan aranjeunna cinta, anjeun tiasa ngaraosan strawberry anu nembé dipelak salami sababaraha taun. Éta hurung kawas usum panas alus!!!

Mésér Strawberry Ostara (perennial) cuttings rooted

Ieu sababaraha tip anu langkung mangpaat:
santai waé

Strawberries bisa tahan hawa handap sarta ibun hampang. Ieu ngandung harti yén pepelakan ieu pangalusna dipelak mimiti, kayaning mimiti spring / gugur.

Lamun meuli wortel pikeun tempat strawberries, hidrasi akar ogé (kira-kira 20 menit) saméméh penanaman dina taneuh alus (euyeub mineral).

Dina usum gugur, anjeun tiasa ngalihkeun akar anu tumbuh ka tempat anu anjeun pikahoyong strawberries hayang nempo tumuwuh.

Beuli Fragaria x ananassa 'Ostara' strawberry DIY, sow, motong jeung tumuwuh

Masihan akar spasi

Akar mangrupikeun bagian anu penting pisan pikeun strawberry teh tutuwuhan. Akar mastikeun yén pepelakan strawberry tiasa baranahan. Akar ieu ogé ngidinan strawberries pikeun nyebarkeun leuwih liberally sarta terus tumuwuh.

Coba ulah overcrowding antara tutuwuhan. Ieu bisa dilakukeun ku cara tumuwuh strawberries antara tutuwuhan heubeul, sabab sakali maranéhna eureun tumuwuh, pepelakan ngora bisa asup jeung boga loba rohangan pikeun tumuwuh.

Malah lamun make siki strawberry, Anjeun kudu nengetan spasi antara siki dipelak.

Beuli Fragaria x ananassa 'Ostara' strawberry DIY, sow, motong jeung tumuwuh

panonpoé panonpoé panonpoé

strawberry cinta panonpoé (saha henteu?). Janten cara naon waé anu anjeun pilih ngadamel nyalira strawberries Pikeun tumuwuh, pastikeun tutuwuhan meunang cukup cahya panonpoé. Anjeun tiasa mikir ngeunaan dalapan jam panonpoé sapoé pikeun juiciest strawberries.

Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

Cai jeung pupuk

Ieu tangtu teu heran nu strawberries meunang haus sanggeus bersantai di panonpoé salila dalapan jam. Ku sabab kitu, pikir taliti ngeunaan watering tutuwuhan jeung utamana akar! Hadé pisan mun éta ulah ngantep daun meunang cai.

Dina hal kompos, urang tiasa nyarankeun ngabuahan taneuh sakitar awal musim semi sareng deui dina usum gugur.

Kabéh nu peryogi kauninga ngeunaan tumuwuh strawberries

babaturan

Sapertos manusa, pepelakan ogé resep dikurilingan ku réréncangan, janten panginten ogé melak pepelakan sanés. Abdi nyarankeun bawang bodas, kacang, apu jeung bayem!

Mésér Strawberries Ostara (kontinyu) cuttings rooted

Waktos panén, ayeuna kumaha?

Saatos ngembang strawberries, ngurus aranjeunna sareng sadaya cinta, strawberries aya, tapi kumaha ayeuna? Pastikeun pikeun nyokot strawberries mimiti isuk-isuk nalika aranjeunna masih tiis saeutik mun kabaran. Sanggeus éta, langsung kana kulkas.

Sanggeus ieu anjeun rengse. Poé saterusna anjeun boga strawberries tiis nice pikeun sarapan, inuman atawa sagampil snack a. Ngarasakeun!

Mésér Strawberries Ostara (kontinyu) cuttings rooted

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.