alocasia mangrupa genus tutuwuhan tina tutuwuhan tuberous kalayan daun badag, tangkai panjang. Tutuwuhan has pikeun bentuk daunna, anu tiasa nyarupaan ceuli gajah atanapi panah, ogé tanda hiasan daun.

Genus Alocasia ngawengku 79 spésiés béda, sakabéh nu asalna ti wewengkon tropis atawa subtropis Asia jeung Australia Wétan, dimana tumuwuh sacara alami di wewengkon kalawan leuweung hujan atawa iklim sarupa.

Alocasia asup kana ruang tamu Walanda dina taun 50-an, tapi ayeuna parantos renaissance sareng parantos janten pepelakan anu populer di bumi modern. Sanaos pepelakan Alocasia kawilang ageung, batangna anu panjang masihan penampilan anu lapang sareng sederhana.

Variétas anu béda-béda hiasan ku cara sorangan; sababaraha kalayan batang zebra-belang, sababaraha batur kalawan margin daun fringed sarta sababaraha per tilu kalawan markings daun bodas. Utamana saprak tutuwuhan geus regained popularitas maranéhanana.

Perawatan Alocasia
Alocasia asalna tina daérah tropis, janten henteu anéh yén aranjeunna resep hawa anu haneut sareng beueus. Bisa jadi hésé ngahontal dieu di Walanda, tapi tutuwuhan masih thrives dina iklim indoor normal.

Sanaos pepelakan resep kana tempat anu terang, éta henteu kedah kakeunaan sinar panonpoé langsung, sabab tiasa nempel kana daun. Ku alatan éta, tempatna di tempat anu loba cahaya teu langsung jeung suhu antara 18 – 22 ° C.
Alocasia henteu resep tiis, janten awas draf tina jandéla sareng panto. Daun tutuwuhan nyanghareupan cahaya, jadi péngkolan Alocasia anjeun dina interval anu teratur mangrupikeun kauntungan pikeun ngajaga pepelakan tina bengkung.

Sababaraha pepelakan Alocasia ngalipet daunna babarengan dina usum tiis. Ieu teu merta sabab pabrik geus maot, tapi mindeng alatan pabrik balik kana hibernasi. Di dieu anjeun kedah nyiram sakedik dina usum tiis supados pabrik henteu garing lengkep, sareng cai langkung sering nalika pepelakan némbak deui.

Irigasi sareng pupuk
Alocasia kedah disiram sacara teratur sareng cai suhu kamar supados taneuh henteu kantos garing. Éta tiasa janten kauntungan pikeun menyemprot pabrik ti waktos ka waktos - nganggo nebulizer atanapi di pancuran.

Upami anjeun seueur teuing nyirami Alocasia, éta tiasa mimiti ngeclak tina ujung daun. Ieu disebut guttation sarta disappears mun anjeun ngurangan jumlah cai nu masihan tutuwuhan.

Alocasia nguntungkeun tina tambihan pupuk cair anu aya hubunganana sareng irigasi sapanjang usum ngembang. Anjeun tiasa ningali rasio dosis anu disarankeun dina produk pupuk.

Alocasia 'Polly'
Alocasia 'Polly' dicirian ku daunna anu pohara hiasanna dina warna héjo jero kalayan tanda lampu sareng batang wungu. Tutuwuhan pituin Asia Wétan sarta biasana tumuwuh nepi ka jangkungna antara 25 – 40 cm.

Janten 'Polly' mangrupikeun pepelakan jero ruangan anu béda dina penampilan sareng pasti bakal nangtung diantara pepelakan anjeun anu sanés kalayan daun anu karismatik sareng endah.

Alocasia 'Macrorrhiza'
Alocasia 'Macrorrhiza' dicirikeun ku daunna ageung, héjo poék sareng herang anu ngawangun jantung sareng wavy di tepi. Tutuwuhan asalna ti Asia sareng jangkungna tiasa dugi ka 150 cm.

Ogé katelah tameng Viking sareng topéng Afrika kusabab penampilanna, 'Macrorrhizoa' dijamin nambihan drama kana hiasan anjeun.

Alocasia 'Zebrina'
Alocasia 'Zebrina' dicirikeun ku daunna ageung, herang sareng ngawangun jantung sareng ku belang zebra na. Tutuwuhan pituin Asia Tenggara jeung biasana tumuwuh nepi ka jangkungna 40 – 60 cm.

'Zebrina' ngagaduhan penampilan anu aheng sareng unik, anu masihan karakter hiasan. Kusabab jangkungna pepelakan, éta lumayan saé salaku pepelakan sudut dimana éta ngagaduhan rohangan pikeun tumbuh.

Alocasia 'Lauterbachiana'
Alocasia 'Lauterbachiana' dicirikeun ku daunna nangtung, panjang sareng bergelombang, anu ngagaduhan sisi luhur héjo poék sareng handapeun beureum poék. Tutuwuhan ieu asalna ti Indonésia jeung New Guinea sarta biasana tumuwuh nepi ka jangkungna 20 – 30 cm.
'Lauterbachiana' gaduh penampilan anu luar biasa sareng éksklusif, kalayan bagian handap sareng luhur daunna kontras pisan.

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.