Anjeun leres-leres bagja peppy kalayan pepelakan anu saé anjeun! Anjeun jaga aranjeunna, masihan aranjeunna kadaharan tutuwuhan sareng nyarios manis ka aranjeunna sareng ujug-ujug…. BAM! Hama dina tutuwuhan Anjeun† Anjeun sareng pepelakan anjeun bagja ayeuna. Kami henteu hoyong ieu, janten kami bakal masihan anjeun panangan!

 

Kumaha hama asup kana tatangkalan imah?

Contona, ngaliwatan pakean, sapatu atawa angin, ieu critters leutik asup. Sababaraha critters ogé boga jangjang jeung ngapung ka arah tutuwuhan Anjeun. Upami pepelakan ngagaduhan résistansi anu rada handap, éta langkung rentan ka hama.

Kumaha anjeun nyegah critters ieu?

Hese ngahindarkeunana sagemblengna. Nanging, anjeun tiasa ngajaga pepelakan anjeun dina kaayaan anu saé supados henteu rentan. Janten pastikeun yén pepelakan anjeun aya di tempat anu bebas draf kalayan jumlah cahaya anu pas. Ulah masihan aranjeunna teuing cai. Seuseueurna hama henteu resep kalembaban anu luhur, janten nyiram pepelakan anjeun mangrupikeun ide anu saé. Ngalakukeun mariksa tutuwuhan unggal ayeuna lajeng. Balikkeun daun sacara teratur pikeun mariksa aranjeunna naha aya hama.

Makhluk umum

  1. aphid: ieu serangga héjo / konéng. Aranjeunna sering calik dina batang atanapi dina daun. Daunna sering ngagulung nalika aya aphids.
  2. Bulu: Ieu mangrupikeun topi héjo atanapi coklat anu aya dina batang atanapi dina urat daun. Aranjeunna secrete loba honeydew.
  3. mealybugs: bisa dipikawanoh ku bulu ketan kawas wol. Éta sering aya dina batang, caket urat daun sareng dina axils daun. Kutu ieu ogé ngahasilkeun honeydew.
  4. serangga skala: aphids ieu lokasina dina bobot atawa dina underside daun jeung boga tameng coklat / kulawu. Daunna sering aya bintik beureum/coklat.
  5. Tapak: nyaéta mahluk leutik, ipis, héjo / bodas kalayan jangjang. Aranjeunna nyodok liang leutik dina daun. Kusabab critters ieu bisa ngapung, maranéhna bisa gancang ngainféksi tutuwuhan Anjeun.
  6. Laleur bodas: laleur bodas leutik pisan anu cicing dina daun. Laleur ieu nyababkeun daun ngagulung sareng salah bentuk.
  7. Laleur Duka: ieu laleur hideung saeutik datang ka taneuh pot beueus sarta endog di dinya.
  8. mite lancah: bisa dipikawanoh ku sutra halus dina underside daun. Hawa garing sering narik mites lancah.

 

Naon anu kudu dipigawé ayeuna?

  • Karantina pepelakan anjeun anu katépaan! Pohara penting pikeun ngalakukeun pikeun nyegah kontaminasi salajengna tutuwuhan lianna. Disarankeun pikeun nempatkeun pabrik anjeun samentawis di luar upami mungkin kusabab kaayaan cuaca atanapi rohangan.
  • Coba pikeun manggihan bug mana tutuwuhan Anjeun. Pendekatanna béda-béda unggal spésiés.
  • Cabut saloba-lobana bagian pepelakan anu katépaan, contona ku pruning atanapi miceun anu paling parah ku kaén beueus.
  • Masihan tutuwuhan Anjeun pancuran lukewarm. Anjeun tiasa nyabut seueur critters kusabab radius. Ieu ogé jalan pisan preventif.
  • Éta nekad? Aya sababaraha jinis sprays, boh dibeuli boh homemade. Rawat pepelakan anjeun pas mungkin sareng teruskeun ieu dugi ka infestasina musna. Salawasna baca labél péstisida taliti!
  • Oge tong hilap pot hiasan dimana houseplants nangtung kudu cleaned leres.
  • Naha wabah tungtungna leungit? Sumuhun! Tapi tetep parios pepelakan anjeun! Ku cara ieu anjeun bakal aya dina waktosna nalika critters anyar muncul.

Tutuwuhan lemah

Naha tutuwuhan tinangtu tahan bala deui-deui? Ieu mangrupikeun tanda yén pabrik anjeun lemah pisan sareng sesah ngagentosna. Naha pepelakan anjeun anu sanés masih séhat? Teras anjeun tiasa milih ngagentos pepelakan ieu. Ieu ogé pikeun ngajaga pepelakan anjeun anu sanés.

Kalembaban

Nalika kalembaban rendah teuing, éta narik hama langkung gancang ka pepelakan anjeun. Anjeun tiasa ningkatkeun asor ku kalana nyemprot pepelakan anjeun ku cai (hujan) sareng ku cara ngadeukeutkeun pepelakan anjeun. Ku cara kieu, Uap tetep diantara pepelakan (sapertos di leuweung).

Tangtu kami miharep anjeun salah sahiji jalma untung anu boga sababaraha atawa euweuh hama dina tutuwuhan. Tapi lamun kitu, anjeun ayeuna nyaho kumaha carana nungkulan eta.

Dupi anjeun gaduh patarosan? Ngarasa Luncat ka ngirim kami pesen sangkan bisa mantuan anjeun.

Sing salamet!

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.