Kumaha Ngagunakeun Perlite Pikeun Ngaronjatkeun Taneuh Jeung Ngarangsang Tumuwuh Tutuwuhan

naon perlit† "Udara pikeun taneuh" nyaéta naon hartosna, sareng éta mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun kompos sareng ningkatkeun struktur taneuh. Meunang tips praktis ngeunaan kumaha carana perlite éféktif bisa dipaké di kebon Anjeun.

Kumaha perlite di kebon ngagunakeun

Perlite mindeng dipaké dina pot taneuh jeung campuran soilless (utamana pikeun siki dimimitian di jero rohangan) pikeun struktur taneuh leupas sarta ogé permeabel tanpa résiko compaction kana waktu.

Anjeun tiasa babagi sarua perlit, vermiculite jeung peat lukut (atawa serat kalapa) ngagabungkeun pikeun bersih, campuran starter siki basajan nu ngarojong ngembangkeun seedling sehat sarta ngurangan damping kasakit.

Anjeun oge bisa make eta pikeun propagate cuttings tutuwuhan. tinimbang anjeun motongan ngan akar dina cai, anjeun tiasa akar dina pot leutik ngeusi perlit beueus.

Sami lumaku pikeun siki: ngamimitian eta ngan dina perlite moistened, atawa nguji pengecambahan siki heubeul dina kantong ngeusi perlite moistened (salaku alternatif pikeun métode filter kopi dimimitian siki).

Dina ranjang anu diangkat atanapi ranjang kebon di jero taneuh anu ngagaduhan masalah sareng taneuh liat cakey, anjeun tiasa ningkatkeun drainase ku cara nyerep lapisan perlit 2 inci kana luhureun 6 dugi ka 12 inci taneuh, bari ngarobih taneuh sareng kompos sareng zat gizi anu sanés. waktos anu sami.

Kusabab éta moal pegat, hiji aplikasi tunggal perlite bisa ngajaga ranjang penanaman lampu sarta leupas pikeun sababaraha taun! Éta "bahan rusiah" kuring salami mangtaun-taun ngebon di California Kidul, nalika kuring peryogi anu sanés ngan ukur kompos pikeun ngarecah sadaya gumpalan keras dina ranjang urang.

Sababaraha (tapi henteu sadayana) pot sareng taneuh kebon ogé nguntungkeun tina nambihan langkung perlit kana campuran.

Ieu hususna mangpaat pikeun pepelakan jero-rooted anu leuwih produktif lamun akar teu kudu nembus padet, taneuh compacted (pikir sayuran akar kawas wortel jeung daikon - anjeun bakal nempo kumaha taneuh liat kuring saméméhna ieu notorious pikeun gélo, upturned. akar).

Kuring ogé resep nambahkeun perlite tambahan kana ranjang penanaman bawang bodas kuring di gugur, sakumaha perlite mantuan nyegah bulbs tina baseuh dina usum tiris jeung cinyusu. Perlite ogé ngabantosan taneuh garing dina atanapi dua minggu sateuacan pepelakan bawang bodas anjeun siap panén.

Perlite mangrupa conditioner taneuh penting nu kuring salawasna boga on leungeun, na kuring meuli sababaraha kantong unggal taun sabab kuring salawasna neangan pamakéan pikeun eta.

Émut yén variétas anu langkung alit tina perlit, sareng dina sababaraha kasus perlit murah kalayan kontrol kualitas sakedik, tiasa janten berdebu (utamana upami anjeun dugi ka handapeun kantong).

Upami anjeun sénsitip kana partikel hawa anu saé, paké masker lebu sareng kacasoca nalika damel sareng perlit. (Kuring resep nyimpen duanana item dina toolkit ngebon kuring. Tempo Sumberdaya kuring numbu di handap pikeun pilihan masker reusable stylish Kuring sorangan pikeun gawé bareng produk kebon berdebu.)

Jinis atanapi ukuran perlit

Perlite umumna aya dina opat sasmita atanapi ukuran sisikian, anu pakait sareng tingkat kasar.

Jenis ukuran gandum perlit kualitas
Super Kasar Perlite # 4 1 inci
Perlite kasar # 3 1/2 inci
Sedeng Perlite # 2 1/4 inci pikeun 3/8 inci
Rupa Perlite # 1 1/8 inci

Super Kasar jeung Kasar Perlite: Jenis perlit ieu mindeng dipaké pikeun ngajadikeun amandemen ranjang diangkat tur ranjang kebon, atawa taneuh padet kalawan kapasitas nahan cai luhur (lempung). Ukuran # 4 perlite mangrupakeun whopper tina partikel anu sakuduna ngan dipaké pikeun taneuh pisan beurat.

Perlit ukuran sedeng: Anjeun biasana ningali perlit kualitas sedeng dina taneuh potting komérsial. Éta ukuran anu saé pikeun pepelakan pot, kotak jandela sareng panggunaan kebon umum.

Perlite Halus: Partikel anu langkung alit ieu idéal pikeun ngamimitian siki atanapi rooting cuttings. Perlite halus hese dipendakan dina ukuran ieu salaku produk mandiri, janten kuring condong nganggo batu apung, anu biasana dilabélan pikeun penanaman bonsai atanapi succulents.

Mangpaat Ngagunakeun Perlite di Kebon

Perlite mangrupikeun bagian anu kapaké pikeun berkebun kusabab sababaraha alesan:

Éta sacara fisik stabil sareng tetep bentukna sanajan dina taneuh beurat atanapi jenuh.
Éta henteu terurai, janten idéal pikeun dianggo dina campuran pot pikeun pepelakan anu henteu sering dirobih (sapertos succulents sareng pepelakan jero ruangan sanés).
Cai mibanda tingkat pH nétral, sahingga cocog pikeun sagala wadahna atawa ranjang taman.
Teu ngandung bahan kimia toksik atanapi aditif; mun anjeun meuli kantong dilabélan salaku perlite, éta kahayang anjeun meunang.
Bisa nyerep sababaraha cai sarta ngantep sésana ngalir kaluar kalawan bébas.
Eta nyadiakeun aeration alus teuing. Tutuwuhan nyandak nepi ka 98 persén oksigén maranéhanana ngaliwatan akar, jadi aeration ditangtoskeun penting pisan pikeun ngembangkeun akar séhat. Aliran udara anu saé ogé ngadukung cacing bumi, nematoda anu mangpaat sareng barang-barang anu saé sanés dina wéb dahareun taneuh, anu salajengna ngadukung kahirupan pepelakan.
Kusabab sipat-sipat ieu, perlite ogé populer dina campuran orkid, kaktus sareng succulents anu resep janten di sisi anu langkung garing, sareng dina setélan hidroponik salaku medium ngembang mandiri.

 

Naha perlite nyababkeun kaduruk fluorine dina pepelakan?

Aya gosip yén perlit tanggung jawab pikeun kaduruk fluorida

nding dina houseplants, muncul salaku spot daun coklat atawa scorched tips daun dina tutuwuhan sénsitip kayaning dracaena, tutuwuhan lancah jeung lilies Easter.

Nanging, upami anjeun nganggo taneuh potting komérsial anu ngandung perlit, kamungkinan kajadian éta pisan tipis.

Karacunan fluorida bisa disababkeun ku loba hal, kaasup cai fluoridated, pupuk superphosphate, pH taneuh low, sarta faktor lingkungan lianna nu teu boga saeutik hubungan jeung pot taneuh ngandung perlit biasa.

Dimana meuli perlite

Sumber perlite anu pangmerenahna nyaéta pusat kebon mandiri lokal anjeun atanapi pabinihan kalayan kotak ageung. Lamun meuli perlit, pastikeun Anjeun meuli 100 persen perlit teu taneuh atawa soilless campuran.

Kuring ogé parantos ngaitkeun merek perlite karesep kuring (di handap) dina ukuran anu béda-béda, anu anjeun tiasa mésér sacara online.

Upami anjeun henteu mendakan perlit lokal, batu apung mangrupikeun pengganti anu saé sabab gaduh sipat anu sami. Kadang-kadang anjeun tiasa nganggo vermiculite dina ciwit (utamana salaku medium awal siki), tapi émut yén éta nyepeng langkung Uap tibatan perlit.

Lamun datang ka handap eta, perlit masih pilihan perbaikan taneuh pangalusna lamun hayang ingetan cai sedeng, aeration alus teuing jeung drainase, sarta kauntungan jangka panjang.

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.