Rencana léngkah-léngkah: Nyimpen potongan tina akar rot

Ieu ngan bisa lumangsung: anjeun balik ti geulis monstera variegata motong kalawan akar berehan, dina sababaraha minggu ka daun hanjelu jeung sésa akar slimy. Janten sangsara. Root rot disababkeun ku Loba teuing cai jeung kurangna oksigén† Tapi tong hariwang! Dina blog ieu kami bakal ngajarkeun anjeun kumaha nyalametkeun motong monstera anjeun tina akar rot!

Monstera variegata liang tutuwuhan - meuli motong ngora

 

Hambalan 1: Mariksa motong anjeun sarta akar na

Naha pemotongan anjeun katingali sappy? Meureun manéhna nalangsara ti akar rot. Taliti bilas akar motong anjeun handapeun ketok. Ku cara ieu anjeun tiasa ningali akar anu langkung saé. Akar anu séhat biasana bodas atanapi coklat sareng katingali teguh. Akar rot bisa dipikawanoh ku slimy, akar leuleus anu gancang megatkeun.

Rencana léngkah-léngkah: Kumaha nyalametkeun motong monstera variegata tina akar rot

Lengkah 2: Cabut bagian anu kapangaruhan tina akar

Ayeuna anjeun tiasa jelas ningali bagian mana tina akar anu ruksak, anjeun tiasa ngahapusna. Sacara saksama motong akar ruksak ku péso disinfected. Cabut sadaya bagian anu kapangaruhan, upami henteu, rot bakal nyebarkeun langkung jauh.

Lengkah 3: Pasang potongan anjeun dina pot anyar

Kadé anjeun teu nempatkeun motong anjeun deui dina pot sarua. Éta tiasa kacemar ku baktéri anu nyababkeun rot. Anjeun tiasa milih pikeun nempatkeun potongan anjeun deui dina pot taneuh. Teras nempatkeun potongan anjeun dina pot anyar kalayan taneuh anyar. Paké campuran taneuh potting airy sarta ngantep motong Anjeun garing kaluar bari.
Anjeun oge bisa milih ngagunakeun media tumuwuh béda. Contona, anggap perlite (Perlite 10L of perlit 6l), sphagnum lukut, vermiculite of granul hidro† Masing-masing medium ngembang ngagaduhan pro sareng kontra, tapi éta kanggo waktos sanés.
Kauntungannana perlit nyaéta hawana pisan sareng seueur oksigén tiasa ngalangkungan. Éta ogé hampang pisan sareng akar ngora gampang tumbuh di jerona. Sahenteuna motong monstera ieu geus disatujuan!

Rencana léngkah-léngkah: Kumaha nyalametkeun motong monstera variegata tina akar rot

Lengkah 4: Sabar

Bakal butuh sababaraha waktu pikeun motong anjeun pikeun ngembangkeun akar anyar. Salami daun anjeun masih katingali saé, anjeun tiasa yakin yén pamotongan anjeun sibuk ngahasilkeun akar. Tempat anu haneut kalayan seueur sinar panonpoé henteu langsung sareng kalembaban antara 50-60% idéal. Pemotongan ieu nyandak opat minggu panjang pikeun mendakan kamekaran énggal, tapi wow! Kumaha geulis éta.

Mésér Sphagnum lukut premium kualitas A1 pikeun cuttings na terrariums

Hambalan 5: Repot cuttings

Sakali motong anjeun geus ngembangkeun akar teguh sahenteuna lima séntiméter, Anjeun bisa milih pikeun nempatkeun motong deui dina taneuh. Lajeng nyadiakeun campuran airy, kayaning campuran taneuh pot, perlit, serat kalapa jeung kulit tangkal. Campuran taneuh pot anu lapang nyayogikeun drainase anu langkung saé sareng langkung seueur oksigén dina akar supados akar rot henteu aya deui kasempetan!

Rencana léngkah-léngkah: Kumaha nyalametkeun motong monstera variegata tina akar rot

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.