Rencana léngkah-léngkah: motong dina campuran perlit sareng sphagnum lukut

Potongan tutuwuhan. Ieu disada jadi gampang, sarta éta lamun nuturkeun léngkah katuhu jeung boga suplai katuhu. Dina artikel ieu kami ngajelaskeun step by step kumaha pangalusna pikeun nyokot cuttings dina campuran perlite jeung sphagnum lukut. Kunaon anjeun peryogi? A wadahna transparan (salaku wadahna motong), dua peti pikeun nyiapkeun perlite jeung sphagnum, perlite jeung sphagnum, nempel film (opsional), secateurs atawa péso jeung disinféktan.

Mésér Sphagnum lukut premium kualitas A1 pikeun cuttings na terrariums

Lengkah 1: Disinfect sabeulah atawa gunting pruning

Nyoplokkeun bagian tina tutuwuhan nyiptakeun tatu dina tutuwuhan anjeun sarta motong anjeun, sakumaha anu kasebut. Nalika anjeun disinfect gunting pruning atanapi péso sateuacan dianggo, kamungkinan baktéri bakal asup kana tatu langkung sakedik. Sajaba ti éta, aya ogé kirang kasempetan rot jeung kasangsaraan lianna.
Kami nganggo Scindapsus Pictus Trebie salaku conto pikeun motong dina perlit sareng lukut.

Lengkah 2: Motong atanapi motong sakitar 1 séntiméter handapeun akar hawa

Tingali poto di handap pikeun ningali kumaha motong sareng akar hawa tina Trebie katingalina. Catetan: pastikeun salian hiji akar hawa (atawa nodule) aya ogé sahanteuna hiji daun dina motong.
Dina sababaraha kasus aya dua daun nutup babarengan atawa anjeun boga sababaraha akar hawa. Éta henteu masalah, anjeun ngan ukur gaduh tempat anu langkung ageung!
Rumus motong pikeun tutuwuhan ieu nyaéta: daun + batang + akar hawa = motong!

Lengkah 3: Nyiapkeun baki motong anjeun kalayan campuran perlit + lukut

Mimiti anjeun ngumbah perlit dina mangkok cai supados kokotorna musna sareng perlitna beueus. Solokan cai sanggeus ngumbah. Teras baseuh lumut sphagnum anjeun dina wadah anu sanés dina cai sareng pisahkeun lukut.
Lajeng nyandak lukut, squeeze eta taliti jadi ukur lukut beueus tetep. Anjeun teras nempatkeun ieu sareng perlite. Campur perlite sareng sphagnum sareng eusian baki motong anjeun sareng campuran.

Hambalan 4: Teundeun cuttings dina baki

Teundeun cuttings anjeun dina baki motong. Pastikeun akar hawa aya di handap campuran sareng daunna di luhur. Teras nempatkeun baki dina tempat anu terang sareng haneut. Upami anjeun hoyong ningkatkeun kalembaban langkung seueur, anjeun tiasa nempatkeun pilem nempel dina bukaan. Hawakeun wadahna saatos sababaraha dinten. Pariksa ogé naha campuran masih beueus. Upami ieu henteu masalahna, anjeun tiasa menyemprot baki baseuh.

Epipremnum Scindapsus Pictus Trebie motong rooted

Lengkah 5: Sakali akar sahenteuna 3 séntiméter

Pas akar anjeun sahenteuna 3 séntiméter, anjeun tiasa ngalihkeunana kana campuran taneuh anu lega! Masing-masing pepelakan ngagaduhan campuran taneuh potting sorangan, janten ulah ngan ukur nempatkeun pepelakan ngora anjeun dina taneuh pot! Hal gunana ngeunaan mangkok transparan atanapi vas nyaéta anjeun tiasa ningali akar dina tungtungna.

Naha nyandak cuttings dina campuran perlite sareng sphagnum lukut?

Moss ngirangan résiko rot, upami anjeun sesah ngira-ngira kumaha beueus lumut anjeun kedah, nyampur sareng perlit idéal. Perlite mastikeun sirkulasi hawa sareng drainase. Salaku tambahan, éta ngan ukur nahan kalembaban anu diperyogikeun pikeun motong anjeun. Ku nyampur lukut sareng perlit, anjeun ogé kedah nyiram langkung sering.

Alatan mangpaat lukut jeung perlit, motong anjeun bakal akar gancang sarta ngamekarkeun akar kuat anu bakal acclimate leuwih gancang kana pot taneuh engké.

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.