Rencana léngkah-léngkah: potongan perlite pikeun pamula

Potongan tutuwuhan. Ieu disada jadi gampang, sarta éta lamun nuturkeun léngkah katuhu jeung boga suplai katuhu. Dina artikel ieu kami ngajelaskeun step by step kumaha anjeun tiasa nyandak cuttings pangalusna perlit† Kunaon anjeun peryogi? Wadah transparan (atanapi vas), perlit, kantong plastik sealable, cling film atawa jar bel, secateurs atawa péso jeung disinféktan.

Lengkah 1: Disinfect sabeulah atawa gunting pruning

Nyoplokkeun bagian tina tutuwuhan nyiptakeun tatu dina tutuwuhan anjeun sarta motong anjeun, sakumaha anu kasebut. Nalika anjeun disinfect gunting pruning atanapi péso sateuacan dianggo, kamungkinan baktéri bakal asup kana tatu langkung sakedik. Sajaba ti éta, aya ogé kirang kasempetan rot jeung kasangsaraan lianna.
Salaku conto pikeun cuttings on perlit naha urang ngagunakeun Monstera Adansonii.

Lengkah 2: Motong atanapi motong sakitar 1 séntiméter handapeun akar hawa

Tingali dina poto di handap ieu kumaha motong sareng akar hawa tina nu Adansonii siga. Catetan: pastikeun salian hiji akar hawa (atawa nodule) aya ogé sahanteuna hiji daun dina motong.
Dina sababaraha kasus aya dua daun nutup babarengan atawa anjeun boga sababaraha akar hawa. Éta henteu masalah, anjeun ngan ukur gaduh tempat anu langkung ageung!
Rumus motong pikeun tutuwuhan ieu nyaéta: daun + batang + akar hawa = motong!

Lengkah 3: Nyiapkeun baki motong anjeun kalayan perlit

Ayeuna nu geus dijieun motong, Anjeun bisa make baki motong kalawan nyiapkeun perlite.
Hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta pikeun ngabersihan perlit éta† Ieu tiasa dilakukeun ku cai ketok sareng, contona, colander. Tangtu anjeun teu hoyong kokotor atawa lebu antara perlite, sakumaha ieu bisa ngahalangan sirkulasi hawa dina baki motong. Anjeun oge hoyong perlit Anjeun jadi ogé moistened nalika eta mana kana wadahna atawa vas. Hal ieu ngamungkinkeun motong anjeun neruskeun nyerep Uap

Pilihan 1: Eusian baki transparan anjeun kalayan perlit† Tambahkeun cai nepi ka aya lapisan cai di handap. Metoda ieu cocog pikeun cuttings leutik. Anjeun teras tiasa pencét gently motong di meh aya dina perlit nu.

Pilihan 2: Anjeun oge bisa milih pikeun ngeusian heula wadahna ngeunaan saparapat jeung perlit, teras tahan motong anjeun dina tempat di wadahna dimana eta kudu. Ieu sering dianggo langkung saé nalika anjeun gaduh potongan anu langkung ageung. Lajeng eusian ku leungeun bébas Anjeun perlit nepi ka geus ngahontal jumlah nu dipikahoyong tur motong anjeun aman di dinya. Kalawan pilihan ieu anjeun bakal tangtu ogé kudu nambahan cai.

Cai engké bakal diserep ku perlit. Janten pastikeun anjeun henteu nempatkeun sakedik teuing.

Lengkah 4: Mastikeun Kalembaban Tinggi

Ayeuna anjeun gaduh baki motong siap sareng motong anjeun perlit éta Anjeun ngan ukur kedah mastikeun kalembaban anu saé. Kalembaban ieu mastikeun yén pamotongan bakal tumbuh langkung gancang sareng perlit tetep beueus.

Candak kantong plastik anu tiasa disegel atanapi nganggo pilem cling teras geser kana baki motong anjeun supados bukaan aya di luhur. Buka heula sakali sapoé salila kira satengah jam meh bisa hawa kaluar. Upami anjeun resep ngagunakeun toples bel, éta ogé mungkin.

Teundeun baki motong di tempat dimana eta narima loba cahaya teu langsung, tapi pasti euweuh sinar panonpoé kidul langsung. Upami Anjeun gaduh lampu tumuwuh, éta ogé bisa ditempatkeun di handapeun eta. Ogé pastikeun yén kamar teu tiis teuing, nu hinders tumuwuh.

Lengkah 5: Sabar mangrupikeun kahadéan!

Semprot atanapi tuang ku cai pas perlit katingalina garing atanapi nalika anjeun perhatikeun yén perlit henteu deui beueus leres. Anjeun tiasa pariksa ieu saatos 1 dinten saatos motong. Poé saterusna éta pangalusna tetep mariksa ieu. Dina jangka panjang anjeun bakal terang iraha perlit tiasa nganggo sababaraha Uap atanapi nalika éta pangsaéna pikeun ventilasi. Kusabab faktor lingkungan di unggal imah béda, ieu bakal béda per jalma, per tutuwuhan.

Lengkah 6: Sakali akar sahenteuna 3 séntiméter

Pas akar anjeun sahenteuna 3 séntiméter, anjeun tiasa ngalihkeunana kana campuran taneuh anu lega! Masing-masing pepelakan ngagaduhan campuran taneuh potting sorangan, janten ulah ngan ukur nempatkeun pepelakan ngora anjeun dina taneuh pot! Hal gunana ngeunaan mangkok transparan atanapi vas nyaéta anjeun tiasa ningali akar dina tungtungna.

Anjeun ogé tiasa nahan aranjeunna dina perlite sakedik deui, tapi upami anjeun ngalakukeun ieu lami teuing, pepelakan anu peryogi gizi moal janten langkung saé. Tutuwuhan butuh gizi anu perlit sareng cai henteu. Ku kituna éta pangalusna repot aranjeunna kana waktu.

Kaunggulan tina cuttings on perlite nyaéta:
- Perlite nyaéta pH nétral, anu hartosna éta murni sareng moal ngahalangan motong anjeun tina tumuwuh.
- Perlite ngamungkinkeun kaleuwihan cai ngalir ngaliwatan sarta nyerep cukup cai, nu promotes tumuwuhna cuttings.
– Oksigén bisa ngaliwatan liang leutik perlit, jadi motong bakal salawasna cukup ieu. Nalika motong dina cai nyalira, anjeun kedah tumut kana akun ieu, contona.
- Perlite mangrupikeun produk alami. Ieu mangrupakeun tipe kaca vulkanik, nu expands sanggeus dipanaskeun kana airy, séréal lightweight; granules perlit. Ieu ngandung harti yén éta ogé bisa dipaké aman dina kombinasi kalayan mat pemanasan.
- Perlite masihan akar anu langkung teguh, janten langkung gampang ngalih kana taneuh pot engké.

Monstera adansonii monyét topeng liang tutuwuhan rooted cuttings

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.