Rencana léngkah-léngkah: motong dina lukut sphagnum pikeun pamula

Potongan tutuwuhan. Ieu disada jadi gampang, sarta éta lamun nuturkeun léngkah katuhu jeung boga suplai katuhu. Dina artikel ieu kami ngajelaskeun step by step kumaha anjeun tiasa nyandak cuttings pangalusna sphagnum lukut† Kunaon anjeun peryogi? Wadah transparan, lumut sphagnum, secateurs atanapi péso sareng disinféktan.

Mésér Philodendron scandens cuttings

 

Lengkah 1: Disinfect sabeulah atawa gunting pruning

Nyoplokkeun bagian tina tutuwuhan nyiptakeun tatu dina tutuwuhan anjeun sarta motong anjeun, sakumaha anu kasebut. Nalika anjeun ngabasmi gunting pruning atanapi péso sateuacan dianggo, kamungkinan baktéri bakal naék kana tatu langkung seueur sareng sakedik kamungkinan rot sareng kasangsaraan sanésna.
Salaku conto pikeun cuttings on sphagnum lukut kami nganggo Philodendron Scandens.

 

Lengkah 2: Motong atanapi motong sakitar 1 séntiméter handapeun akar hawa

Tingali dina poto di handap ieu kumaha akar hawa tina scandens siga. Catetan: pastikeun salian hiji akar hawa (atawa nodule) aya ogé sahanteuna hiji daun dina motong.
Dina sababaraha kasus aya dua daun nutup babarengan atawa anjeun boga sababaraha akar hawa. Éta henteu masalah, anjeun ngan ukur gaduh tempat anu langkung ageung!
Rumus motong pikeun tutuwuhan ieu nyaéta: daun + batang + akar hawa = motong!

 

Lengkah 3: Nyiapkeun baki motong anjeun kalayan lukut

Ayeuna anjeun éta motongan geus dijieun, Anjeun tiasa make baki motong kalawan mos nyiapkeun.

Teundeun lukut dina mangkok cai pikeun moisten eta oge. Teundeun baki motong transparan Anjeun gigireun eta. Sakali lukut geus baseuh, sawaréh wring eta kaluar. Anjeun tiasa ngadistribusikaeun lukut leuwih handap baki motong Anjeun. Pastikeun lukut pisan beueus, tapi teu baseuh. Henteu kedah aya lapisan cai dina handapeun baki motong anjeun. Kami hoyong mastikeun yén éta henteu kapang. Ideally, lapisan lukut jangkungna antara 1,5 jeung 3 séntiméter.

Hambalan 4: Ayeuna nyandak baki motong anjeun kalawan lukut jeung lengket bobot tina motong jeung akar hawa ngan handap lukut.

Pastikeun yén akar hawa (atawa nodule) pageuh ngalawan lukut, tapi ulah mencet daun tutuwuhan ngalawan atawa handapeun lukut. Akar hawa tiasa di handapeun lumut calik.
Opsional: sateuacan anjeun nempatkeun potongan dina lukut, anjeun tiasa ngalelepkeun tungtung anu dipotong bubuk motong pikeun merangsang tumuwuhna akar! Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan motong bubuk, tingali dina toko wéb dina kategori 'kadaharan tutuwuhan, 'di dieu Pokon bubuk motong pikeun mendakan.

Mésér Sphagnum lukut kualitas premium pikeun motong sareng terrarium

Lengkah 5: Sabar mangrupikeun kahadéan!

Anjeun ogé kedah sabar nalika anjeun nganggo bubuk motong. Semprotkeun lukut ku cai pas katingalina garing atanapi nalika anjeun karasa lumut henteu beueus deui.

Lengkah 6: Sakali akar sahenteuna 3 séntiméter

Pas akar anjeun sahenteuna 3 séntiméter, anjeun tiasa mindahkeun kana campuran taneuh anu lega! Masing-masing pepelakan ngagaduhan campuran taneuh potting sorangan, janten ulah ngan ukur nempatkeun pepelakan ngora anjeun dina taneuh pot!

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.