meuli monstera albo borsigiana variegata

Rencana léngkah-léngkah: motong dina cai pikeun pamula

Tatangkalan motongan† Ieu disada jadi gampang, sarta éta lamun nuturkeun léngkah katuhu jeung boga suplai katuhu. Dina artikel ieu kami ngajelaskeun step by step kumaha anjeun tiasa ngalakukeun ieu pangalusna. Kunaon anjeun peryogi? Kaca atawa vas jeung cai, - Pruning shears atawa péso jeung disinféktan.

 

Lengkah 1: Disinfect sabeulah atawa gunting pruning

Nyoplokkeun bagian tina tutuwuhan nyiptakeun tatu dina tutuwuhan anjeun sarta motong anjeun, sakumaha anu kasebut. Nalika anjeun ngabasmi gunting pruning atanapi péso sateuacan dianggo, kamungkinan baktéri bakal naék kana tatu langkung seueur sareng sakedik kamungkinan rot sareng kasangsaraan sanésna.

Salaku conto pikeun motong dina cai kami nganggo Monstera (albo) borsigiana.

 

Lengkah 2: Motong atanapi motong sakitar 2 séntiméter handapeun akar hawa

Tingali poto di handap ieu kumaha rupa akar hawa. Tapi Waspada: pastikeun salian akar hawa (atanapi nodule) aya ogé sahenteuna 1 daun dina motong.

Dina sababaraha kasus aya dua daun nutup babarengan atawa anjeun boga sababaraha akar hawa. Éta henteu masalah, anjeun ngan ukur gaduh tempat anu langkung ageung! Upami akar hawa tina motong anjeun panjang pisan, anjeun tiasa motong aranjeunna sakitar 5 séntiméter.

Rumus motong pikeun tutuwuhan ieu nyaéta: daun + batang + akar hawa = motong!

 

 

Hambalan 3: Ayeuna nyandak vas anjeun kalawan cai sarta nempatkeun motong anjeun dina eta

Pastikeun yén akar hawa (atawa nodule) submerged, tapi ulah beuleum teuing tina tutuwuhan.

Opsional: saencan Anjeun nempatkeun motong dina cai, anjeun tiasa dip tungtung cut dina motong bubuk pikeun merangsang tumuwuhna akar! Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan bubuk motong, tingali dina toko wéb dina kategori 'kadaharan pepelakan', bubuk motong Pokon tiasa dipendakan di dieu.

Lengkah 4: Sabar mangrupikeun kahadéan!

Anjeun ogé kedah sabar nalika anjeun nganggo bubuk motong. Ganti caina pas katingalina mendung atanapi nalika anjeun ningali yén akar hawa atanapi nodulna henteu deui submerged.

Lengkah 5: Pas akar anjeun sahenteuna 5 séntiméter

Pas akar anjeun sahenteuna 5 séntiméter, anjeun tiasa mindahkeun kana campuran taneuh anu lega! Masing-masing pepelakan ngagaduhan campuran taneuh potting sorangan, janten ulah ngan ukur nempatkeun pepelakan ngora anjeun dina taneuh pot!

 

Philodendron monstera albo borsigiana variegata - mésér cuttings ngora

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.