Cuttings dina "kotak rambatan" pikeun beginners

Hiji pisan tatangkalan imah asalna ti iklim tropis sareng ogé langkung saé upami aya di bumi di lingkungan anu sami. Ieu sering hartosna kalembaban anu luhur sareng cahaya (panonpoé) anu cekap. Motong dina kotak panyebaran ngagaduhan kauntungan anu sok aya lingkungan lembab anu luhur pikeun anu anyar motongan† Ieu masihan aranjeunna lingkungan anu optimal pikeun rooting.

 

Kunaon anjeun peryogi:

  1. een bau
  2. sphagnum lukut
  3. granul hidro
  4. jar / cangkir
  5. vas / kotak palastik / terrarium kaca
  6. bubuk motong (opsional)

Poto jar, hydro granules, sphagnum, cuttings

Hambalan 1: motong a

Soak lumut sphagnum. Pikeun katerangan anu hadé ngeunaan cara motong motong ku cara anu leres sareng kumaha ngarendam lumut sphagnum, aya di dieu pos blog "Step-demi-step rencana: cuttings on sphagnum lukut pikeun beginners". Teundeun lapisan ipis tina granules hidro dina toples. The hydro granules nyerep Uap, ieu ensures yén Uap alus ogé bisa dileupaskeun ka sphagnum lukut sarta yén kaleuwihan cai kaserep ku granules hidro. Akar pamotongan teras henteu nangtung dina cai, anu ngabatesan résiko rot akar.

Lengkah 2: sphagnum lukut

Teundeun lapisan ipis lumut sphagnum dina luhureun séréal hidro. Teras cokot potongan anu anjeun tiasa celupkeun kana bubuk motong. Sakuliling ieu ku lukut teras nahan eta pageuh dina pot. Masihan toples hiji lapisan ipis cai ambéh granules hidro rada submerged.

Lengkah 3: granules hidro

Dina kotak rambatan anjeun kami bakal nyiptakeun lingkungan anu saé pikeun pamotongan. Teundeun lapisan ipis tina granules hidro dina wadahna kalayan lapisan ipis sphagnum lukut di luhur. Tuang lapisan ipis cai kana kotak. Ayeuna anjeun nempatkeun cuttings dina kotak. Anjeun ogé tiasa ngalangkungan léngkah 1 sareng 2 sareng nempatkeun potongan langsung dina lukut. Kauntungannana nyaeta loba cuttings pas, disadvantage nyaeta kadang hese nyabut cuttings individual sabab akar sagemblengna dikubur.

Lengkah 4: Jar / cangkir

Tutup kotak sareng nempatkeun di tempat anu terang. Lamun nempatkeun kotak dina sinar panonpoé langsung, aya kamungkinan yén daun bakal kaduruk alatan titik-titik cai nu datang dina daun. Kusabab panas di imah, anjeun bakal nempo yén kotak gancang ngeusi kondensasi. Lamun hawa kotak unggal poe, ieu nyegah kapang tina ngabentuk. Kuring pribadi pariksa pepelakan kuring unggal dinten sareng masihan aranjeunna napas gancang.

Good tuah kalawan cuttings!

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.