Anjeun tatangkalan imah anu tumuwuh jadi ogé tapi sabenerna anjeunna ayeuna tumuwuh kaluar tina jaket na bit. Jadi waktu pikeun pot anyarpot hiasan† Dina blog ieu anjeun bisa maca tips na urang ngajelaskeun kumaha anjeun tiasa pangalusna sangkan rascal héjo anjeun senang jeung pot anyar na.

 

Pilih pot anyar

Pilih pot anu 20% langkung ageung tibatan anu ayeuna. Dina ieu eta boga cukup spasi pikeun akar deui jeung tumuwuh. Upami pepelakan jero ruangan anjeun aya dina pot jero ruangan plastik, pilih anu 20% langkung ageung tibatan pot sateuacana.

Kauntungannana pot jero plastik nyaéta kaleuwihan cai tetep dina pot hiasan supados pabrik teu tiasa ngalelepkeun. Pamakéan granula hidro disarankeun nalika anjeun nempatkeun pabrik langsung dina pot. Butiran ieu mastikeun drainase cai anu saé supados pepelakan anjeun teu tiasa gancang ngalelepkeun.

taneuh pot

Salawasna tambahkeun lapisan anyar nalika repotting potting taneuh Tambihkeun kana taneuh sareng top up di sabudeureun pabrik upami diperyogikeun. Taneuh pot anyar ngandung gizi anu diperyogikeun ku pepelakan anjeun saatos di-repotting supados teras akar kuat.

Milih taneuh potting alus anu penting pikeun houseplant Anjeun. Sapertos taneuh Kaktus, Taneuh Anggrek, Taneuh Palem, jrrd. Satiap pepelakan gaduh kabutuhan anu béda-béda sapertos nilai gizi atanapi hawa anu tangtu. Tutuwuhan succulent atanapi kaktus peryogi taneuh anu subur kalayan keusik tambahan. Tapi palem peryogi campuran gambut, batu gambut, sampah gambut sareng terracotta. Hasilna, taneuh garing kaluar gancang. Janten perhatikeun pabrik anu anjeun badé repot sareng kéngingkeun saran ti spesialis.

Mangsa idéal

Hadé pisan mun éta repot houseplants anjeun di cinyusu, antara Maret jeung Juni. Ieu mangrupikeun waktos anu pangsaéna sabab dina waktos ieu pepelakan nampi langkung énergi sareng langkung kuat pikeun nanganan padamelan ieu. Dupi anjeun gaduh pepelakan imah kembangan? Lajeng repot deui sanggeus periode kembangan. Ngalakukeun ieu nalika kembangan tiasa nyababkeun periode kembangan anu langkung pondok.

Tangtu aya pengecualian. Upami pepelakan anjeun parantos murag atanapi gering sareng anjeun kedah repot langsung, ieu disarankeun. Coba manteng deui saloba mungkin nepi ka spring.

Kumaha anjeun terang nalika pepelakan kedah di-repotted? 

  1. Tutuwuhan eureun tumuwuh sarta daun robah warna ka warna. Parobahan warna daun tiasa gaduh sababaraha alesan, contona teuing atanapi sakedik cahaya, teuing atanapi sakedik cai. Tapi ogé nalika pabrik henteu ngagaduhan rohangan pikeun tumbuh.
  1. Akar datangna ngaliwatan pot jero. Angkat tutuwuhan anjeun kaluar tina pot hiasan na sakali sarta kadangkala anjeun bakal nempo akar tumuwuh ngaliwatan pot. Janten ieu mangrupikeun alesan anu saé pikeun ngarobih pepelakan anjeun.
  1. Tutuwuhan ragrag kusabab taneuhna henteu cekap. Sababaraha tutuwuhan tumuwuh rada jangkung. Nalika aranjeunna dina pot 'leutik', batangna beurat teuing sareng waktosna pikeun nempatkeun pepelakan dina pot anu langkung ageung.
  1. Aya potongan anyar sareng pepelakan indung. Ieu tangtu pisan nice. Tutuwuhan indung anjeun ngajadikeun orok tutuwuhan! Tapi teu aya rohangan pikeun sakabeh kulawarga, ku kituna sajumlah budak leutik kedah aya dina pot anu sanés. PERHATOSKEUN! Antosan dugi tutuwuhan orok geus ngembangkeun cukup akar pikeun nangtung sorangan dina pot.
  1. Taneuh potting garing teuing gancang. Anjeun tiasa ningali ieu kusabab anjeun kedah nyiram langkung sering tibatan biasana. Taneuh potting heubeul kadang perlu diganti, sanajan tutuwuhan anjeun masih bisa tetep dina pot na. Teras cabut pepelakan anjeun tina pot sareng ngabebaskeun akar tina taneuh, tambahkeun taneuh pot anyar sareng pastikeun pabrikna pageuh dina pot na deui.

Repot dina pot ukuran sarua
Éta kamungkinan yén pepelakan anjeun parantos ngahontal ukuran maksimal atanapi anjeun henteu ngagaduhan rohangan pikeun pot anu langkung ageung, contona. Tapi pepelakan ieu ogé peryogi perawatan tambahan unggal waktos. Taneuh pot leungiteun hawa sareng pangaruh nyerep lembab, ku kituna penting pikeun masihan pepelakan ieu ogé taneuh pot énggal. Cabut pepelakan tina pot sareng cabut saloba mungkin taneuh tina sistem akar. Pegatkeun sababaraha akar, entong panik, pepelakan tiasa nahan éta saé. Coba ngaruksak akar sakedik-gancang. Lajeng nempatkeun pabrik deui dina taneuh seger jeung cai eta langsung. Tutuwuhan anjeun ayeuna bakal berakar dina taneuh anyar sareng ku cara ieu anjeun parantos ngarobih deui pepelakan anjeun tanpa nempatkeun kana pot anu langkung ageung.

Langsung dina pot hiasan
Aya sababaraha cara pikeun repot. Salah sahijina nyaéta nempatkeun pepelakan langsung dina pot hiasan. Aya sababaraha drawbacks kana ieu. Kusabab aya taneuh nepi ka handapeun pot, sadaya kaleuwihan cai ngalir ka ieu. Taneuh di luhur pot tiasa karasa garing sedengkeun akar di handapeun pot dicelup. Ieu nyababkeun rot akar kabentuk sareng upami ieu dina tahap anu maju, pepelakan anjeun sering henteu tiasa salamet.

Tip: upami anjeun masih hoyong nganggo metodeu ieu, wijaksana ngagunakeun pot terracotta. Aya liang di handapeun dimana kaleuwihan cai tiasa nyéépkeun sareng pot ogé ngantepkeun Uap ngaliwatan sisi-sisi supados pabrik henteu tetep beueus salami lami.

Pamakéan granules hidro ogé disarankeun. Granul liat ieu janten lapisan drainase di handapeun pot.

Paké pot jero
Metodeu pangsaéna pikeun repotting tetep nganggo pot jero. Tutuwuhan parantos kalebet kana ieu nalika anjeun mésér. Mun rék repot, néangan pot jero nu rada gedé. Ku cara kieu, kaleuwihan cai ngalir ngaliwatan pot jero kana pot hiasan. Éta tetep dina ieu sareng anjeun tiasa tuang deui.

Tip: upami pot jero tilelep teuing, panawaran lapisan granules hidro.

Good tuah kalawan repotting rascals héjo Anjeun!

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.