Hama bagian 2: Caplice jeung whiteflies

The Dopluis
Disebarkeun ku: piaraan, angin, pakean, manuk sareng serangga

Anjeun tiasa mikawanoh sémah ngaganggu ieu ku tameng anu teuas. tameng ieu mindeng boga warna coklat, tapi maranéhna ogé bisa rada yellowish. Aphid ngora langkung datar sareng warnana torek. Pas aphid geus kolot jeung geus ngalobaan, bikangna mawa endog dina cangkangna nepi ka menerkeun. Endog nu geus menerkeun disebut ogé crawlers. Mapay ieu langkung aktip tibatan kutu daun sawawa sareng ngarayap ka sakumna pepelakan. Aphids sawawa biasana calik sareng biasana aya dina urat daun atanapi dina batang pepelakan.

Serangga skala ogé sering disaruakeun sareng serangga skala sabab mirip pisan. Sanajan kitu, aya béda jelas. Serangga skala henteu napel dina cangkangna, tapi serangga skala. Timbangan ogé rada leutik (nyaéta ukuranana 1 nepi ka 3 mm) ti timbangan (kira-kira 4 mm).

tatu

Kawas loba sitters tutuwuhan nu teu dihoyongkeun sejenna, aphid nyedot gizi tina tutuwuhan. Ieu ngabalukarkeun inhibisi tumuwuhna, discoloration sarta ahirna leungitna daun. Éta ogé ngahasilkeun honeydew. Tapi naon éta? Jawabanana nyaéta; Honeydew nyaéta zat caket anu tiasa ngabentuk jamur dina daun. Ieu disababkeun ku aphids nyerep teuing gula tina pepelakan. Jamur anu nyampak dina daun katelah kapang jeujeur/kapang jeujeur sarta gancang nyebarna. Dina jumlah leutik ieu moal ngarugikeun tutuwuhan, tapi jumlah badag bakal ngahalangan fotosintésis. Pamustunganana, ieu bakal ngaleuleuskeun pepelakan sareng ngeureunkeun tumuwuh.

Nyingkirkeun éta!

Oké, ayeuna anjeun terang kumaha ngakuan skala sareng naon anu dilakukeun, waktosna pikeun ngeureunkeun kasangsaraan ieu. Ieu sababaraha tip:

– Upami anjeun teu acan ngalakukeun kitu, nempatkeun pabrik anjeun dina karantina pikeun nyegah sumebarna.

- Cairan pencuci piring henteu ngahargaan timbangan, kanyataanna, aranjeunna bakal maot tina ieu. Ku alatan éta, nempatkeun loba cai dina sprayer tutuwuhan anjeun sarta campur jeung dash of washing-up cair jeung hiji séndok minyak dapur. Semprot aphids kalayan ieu, tapi ogé sésana pepelakan pikeun pencegahan. Ngulang unggal sababaraha dinten dugi aranjeunna musna.

 

– Dupi anjeun gaduh tutuwuhan leutik kalawan aphids? Teras anjeun tiasa nyobian ngajaga bagian tina pepelakan (atanapi sadayana pepelakan) kalayan aphids dina cai sakitar 15-12 menit. Hasilna, aranjeunna ngalelepkeun sareng wabahna musna dina 1 lebet.

– Alkohol ngarupakeun zat séjén nu skala teu ngahargaan. Soak lawon atawa bal katun jeung alkohol jeung rub sakabeh caps jeung eta. Saatos 10 dugi ka 20 detik anjeun tiasa ngahapus aranjeunna tina daun. Pastikeun anjeun teu nganggo alkohol amis, sabab ieu ngabalukarkeun kapang.

Anjeun tangtosna tiasa milarian online pikeun langkung seueur tip. Aya seueur agén kimia anu tiasa dipendakan salian ti bumi, kebon, sareng metode dapur. Di toko kami anjeun tiasa mendakan Pokon Bio Anti Stubborn Insects Polysect Spray. Ieu henteu ngan ukur dianggo ngalawan serangga skala, tapi ogé ngalawan aphids, mealybugs, serangga skala sareng mites lancah!

Mésér Bio Ngalawan Serangga Nekad sareng Mahluk 800ml

Laleur bodas
Nyebar ku: ngalayang

Naon rupa whitefly téh cukup jelas. Salian leutik, bodas sareng segitiga, ukuranana sakitar 1 dugi ka 3 mm. Sakali aranjeunna ngalih ka bumi anjeun, anjeun bakal langsung perhatikeun aranjeunna salaku titik-titik bodas dina daun pepelakan anjeun. Upami pepelakan anjeun ngagaduhan daun ngora, aranjeunna paling dipikaresep dina éta. Pas anjeun ngoyagkeun pabrik deui mudik, maranéhna bakal naek salaku awan bodas, jadi gampang titik!

Anjeun moal nganggap éta gancang, tapi whiteflies raket patalina sareng aphids sareng mealybugs. Naon ogé mangpaat uninga nyaeta aranjeunna aktip salila poé sarta mindeng kapanggih dina grup. Aya ogé warta alus, kasempetan nu bakal sapatemon aranjeunna di imah anjeun teu pisan hébat, sabab lolobana spésiés whitefly ngan bisa kapanggih dina pepelakan buah jeung sayur. Pepelakan imah anu paling rentan ka whitefly nyaéta anu daunna lemes.

tatu

Kutu kebul aya dina babaturan héjo anjeun sabab butuh gizi. Whitefly nyedot gizi ieu kaluar tina tutuwuhan Anjeun. Ieu bakal masihan tutuwuhan anjeun daun konéng, anu bakal layu atawa gugur sanggeus sababaraha waktu alatan kurangna gizi.

Sajaba ti éta, whitefly kalawan ciduh racun na bisa mangaruhan tutuwuhan ku nyebarkeun virus. Tapi éta henteu sadayana, anjeunna ogé nyéépkeun embun madu dina pabrik. Balukarna nyaéta pepelakan anjeun bakal ngaleuleuskeun sareng ahirna lirén tumuwuh.

 

Nyingkirkeun éta!

Ngalawan kutu bodas ieu tiasa rada sesah, tapi kami gaduh sababaraha tip pikeun anjeun gancang-gancang nyingkirkeunana:

- Anggo panyemprot pepelakan anu kuat, selang kebon atanapi sirah pancuran sareng nyemprot laleur bodas tina pepelakan anjeun ku cai tiis.

– Whitefly ogé ngabogaan sajumlah musuh alam. Wasps parasit, spiders, capung jeung ladybugs bakal mawa whiteflies jauh pikeun anjeun kalawan cinta. Janten anjeun gaduh lancah bumi anu tiasa anjeun samentawis ngalih ka pabrik anjeun? Lajeng éta bisa jadi solusi.

– Kutu prédator 'Macrolophus pygmaeus' ogé musuh alami kutu kebul. Anjeun tiasa mesen ieu online. Ieu ngahakan sagala whiteflies maranéhna bisa manggihan tur mikanyaah endog jeung larva paling. Upami anjeun ogé kaserang mites lancah, thrips, aphids atanapi ngengat, kutu predator ieu ogé bakal mangpaat, sabab bakal ngahakan éta pikeun anjeun ogé. Salian bug predator, anjeun ogé tiasa mésér pupae tawon parasit sareng kumbang online, janten seueur pilihan tina segi musuh alami!

- Stiker konéng sareng perangkap caket konéng tiasa nangkep sababaraha laleur. Tapi émut yén ieu ngan ukur ngaleungitkeun gejala. Aranjeunna moal ngaleungit lengkep kusabab stiker konéng!

Tangtosna seueur deui metode, tip, ubar bumi, kebon sareng dapur online pikeun merangan whitefly, khususna milarian ieu upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan éta.

 

Nyegah langkung saé tibatan ngubaran

Tangtu anjeun teu bisa salawasna nyegah datang nu teu dihoyongkeun, tapi anjeun pasti bisa nyingkahan wabah a. Pariksa pepelakan anjeun sacara teratur pikeun sémah anu teu dihoyongkeun. Momen anu mangpaat tiasa, contona, nalika nyiram. Teras tingali dina sareng handapeun lambar. Alat anu hadé pikeun ieu nyaéta kaca pembesar atanapi senter supados anjeun tiasa ningali makhluk anu langkung saé. Endog whitefly aya di handapeun daun (sering ngora). Nalika anjeun ningali ieu, langkung saé miceun daun lengkep.

 

 

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.