5 Tip ngeunaan iraha potongan anjeun dugi ka motong anjeun

Anjeun meureun terang cuttings Anjeun tungtungna aya di bumi anjeun saatos perjalanan panjang. Anjeun masihan aranjeunna pot hiasan, Anjeun masihan aranjeunna tempat, Anjeun ngobrol aranjeunna sababaraha cinta jeung kawani .. Lajeng? Lalaunan aya mamang ngeunaan naha keratan anjeun bakal lancar, sabab kumaha anjeun terang naha pepelakan anu nembé sumping anjeun bagja? Kami bakal masihan anjeun sababaraha tip pikeun ngabantosan anjeun dina ieu.

 

1. Nyaho saha nu geus pindah di sareng anjeun

Sadaya pepelakan béda! Éta pisan sababna naha éta hadé pikeun terang ti mana pepelakan asalna cuttings anjeun. Nyaho nagara asal tiasa mangpaat pisan, sabab ku niru kaayaan nagara atanapi daérah ieu sacaket mungkin, motong anjeun tiasa karasaeun di bumi langkung gancang sareng tumbuh langkung gancang!

Conto: Anjeun geus kaala motong Scindapsus Pictus. Asalna tutuwuhan ieu asalna ti Asia jeung tumuwuh nepi aya di leuweung hujan tropis sapanjang tatangkalan. Hutan hujan ngagaduhan kalembaban anu luhur, janten pepelakan ieu resep éta! Tempat anu saé janten, contona, di kamar mandi caket jandela, tapi henteu langsung di payuneunana, sabab Scindapsus Pictus henteu resep panonpoé anu terang.

Handy: pikeun milarian langkung seueur ngeunaan naon anu diperyogikeun pepelakan anjeun, anjeun tiasa ningali halaman potongan anjeun dina halaman wéb kami! Di dieu kami masihan anjeun sababaraha tips pikeun ngurus sobat héjo saeutik Anjeun.

 

Meuli jeung miara cuttings Scindapsus Pictus

 

2. Pasihan aranjeunna istirahat

Kami terang yén anjeun paling dipikaresep moal tiasa ngantosan ningali keratan anjeun tumbuh. Tapi sing sabar! Cuttings anjeun geus ngumbara loba mil na sanajan maranéhna bisa geus dibarengan ku pak panas, aranjeunna dina shock. Tangtu kami ngalakukeun sagalana kami bisa pikeun mastikeun yén kaayaan perjalanan cuttings anjeun sakumaha alus-gancang, tapi kaayaan di imah anjeun meureun rada béda. Waktos pikeun acclimatise!

 

3. Cai? Engke meureun..

Pikeun acclimatize leres, pabrik anjeun peryogi sababaraha hal. Anjeun panginten panginten upami anjeun kedah nyirami keratan énggal. Cara anu pangsaéna pikeun mariksa ieu nyaéta ku ngararasakeun sareng ningali taneuh pot. Naha taneuhna baseuh atanapi beueus? Lajeng anjeun teu kudu cai. Naha taneuhna garing? Lajeng éta pangalusna pikeun masihan cai disaring. Tapi awas! Henteu seueur teuing. Hayu cai solokan sakedap sateuacan nempatkeun potongan deui dina pot hiasan.

 

4. Pasihan aranjeunna cahaya sareng kahaneutan

Pastikeun cuttings anjeun meunang cukup cahaya pikeun tumuwuh tapi henteu dina sinar panonpoé langsung. Daun seueur pepelakan ageung sareng alit teu tiasa nahan sinar panonpoé anu terang sareng bakal ruksak akibatna. Sababaraha pepelakan bakal saé di tempat teduh kalayan sakedik cahaya langsung. Nanging, émut yén sadaya pepelakan peryogi cahaya pikeun tumbuh, kalebet potongan anjeun!

Sami lumaku pikeun panas. Kompor meureun anjeun sobat greatest tapi teu ti cuttings Anjeun! Ulah ninggalkeun cuttings anjeun di luhur, gigireun atawa handapeun kompor. Hawa haneut teuing garing sareng haneut teuing sareng keratan anjeun moal ngahargaan pisan. Anu ngajadikeun aranjeunna bagja nyaéta rohangan anu haneut. Ku alatan éta, neangan tempat pikeun cuttings anjeun sababaraha méter jauh ti manaskeun éta.

 

5. Tumuwuh pot atawa repot?

Untungna, jawaban kana patarosan ieu basajan sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun, nyaéta sapanjang jalan teu nanaon† Motong (biasana) ngagaduhan akar anu alit sareng rapuh, janten langkung saé tetep dina pot anu tumbuh.

Upami anjeun masih gaduh patarosan saatos maca tip ieu, anjeun tiasa ngirim pesen ka kami. Kami senang pikeun mantuan Anjeun sareng babaturan héjo Anjeun!

 

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.