Tulung! Daun konéng dina pepelakan imah kuring

Anjeun ngarasakeun tatangkalan héjo Anjeun sapinuhna, tapi saterusna… ujug-ujug anjeun nempo daun konéng! Naon hartosna ieu sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun? Éta tiasa gaduh sababaraha panyabab, janten penting pikeun pariksa ieu sareng pabrik anjeun pikeun ngabagéakeun deui saatosna. Anjeun tiasa maca kumaha ngalakukeun ieu dina blog ieu.

 

  • Loba teuing cai

Nalika pepelakan seueur teuing cai, daun pepelakan anjeun tiasa koneng. Kadang-kadang lapisan luhur pot ampir garing, sedengkeun di handapeun pot sadaya cai ngumpulkeun sareng akar ngalelep.

Solusi: Cabut pepelakan anjeun tina pot na, piceun saloba taneuh anu mungkin sareng tambahkeun taneuh anyar. Paké pot cai-permeabel kalawan, contona, saucer underneath. Hasilna, akar tutuwuhan anjeun ayeuna ditangtayungan tina teuing cai leuwih gancang.

 

  • Panonpoé saeutik teuing

Tutuwuhan butuh cahaya pikeun tumuwuh. Hiji tutuwuhan saeutik leuwih ti nu séjén. Tapi aranjeunna sadayana peryogi lampu. Nalika pepelakan nampi sakedik sinar panonpoé, daunna ogé tiasa konéng. Pilarian, contona, dimana pabrik langkung resep.

Solusi: Tempatkeun pepelakan anjeun dina tempat anu cahayana langkung teu langsung atanapi tempat anu langkung seueur panonpoé. Percobaan saeutik dimana anjeunna prefers janten. Masihan pabrik anjeun sababaraha waktos kanggo ngabiasakeun tempat anyarna. Kadang-kadang butuh sababaraha waktos pikeun pabrik anjeun nunjukkeun yén éta nyaman di dieu.

 

  • mahluk

Éta ogé tiasa kajantenan aya hama dina atanapi dina pepelakan anjeun. Serangga nyerang daun sareng janten konéng. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan topik ieu sareng pendekatanna? Lajeng maca blog 'Bantuan aya bug dina houseplants abdi'.

Solusi: Mariksa pabrik anjeun sacara saksama sareng tingali upami anjeun ningali bug. Upami kitu, karantina pepelakan anjeun supados henteu aya deui pepelakan anu katépaan. Lajeng menyemprot pabrik ku péstisida husus. Salawasna baca labél taliti saencan Anjeun ngamimitian.

 

  • dehidrasi

Bisa kajadian nu teu kahaja poho cai tutuwuhan atawa kusabab hawa garing tutuwuhan anjeun dries gancang ti anjeun biasa. Tutuwuhan nunjukkeun ku cara daun konéng, garing sareng keriput yén éta hoyong sababaraha sips cai.

Solusi: Pastikeun pepelakan anjeun disiram gancang. Preferably anjeun nempatkeun eta dina saucer kalawan cai meh nyerep cai langsung ti handap. Naha anjeun sering hilap pepelakan ieu? Teras nyerat, contona, dina kulkas atanapi tempat anu sering anjeun tingali yén anjeun teu kedah hilap nyiram pepelakan.

 

  • Kalembaban

Loba houseplants asalna ti leuweung hujan jeung hawa di dieu pisan beueus. Di ruang tamu dimana anjeun gaduh pepelakan anjeun, kalembaban sababaraha kali langkung handap. Ayeuna anjeun tiasa ningali yén sababaraha pepelakan henteu resep ieu. Daunna ngagaduhan ujung coklat sareng janten konéng. Tanda pikeun ngalakukeun hiji hal ngeunaan kalembaban anjeun!

Solusi: Ningkatkeun kalembaban ku cara: wadah cai dina pemanasan, nyiram pepelakan bumi anjeun atanapi nempatkeun humidifiers. Ieu ningkatkeun kalembaban di bumi, anu langkung saé pikeun pepelakan sareng kaséhatan anjeun nyalira. Éta ogé hadé pikeun nempatkeun pepelakan anjeun babarengan dina grup. Ieu ngajaga kalembaban antara daun langkung lami sareng ngajaga aranjeunna dina kaayaan anu langkung saé.

 

  • Kurang gizi

Tutuwuhan meunang gizi tina taneuh / pot taneuh. Nalika taneuh pot tos tinggaleun jaman sareng henteu ngandung gizi pikeun pepelakan, daun konéng tiasa muncul. Ieu tiasa janten alesan nalika anjeun teu tiasa mendakan kutu, pepelakan cukup beueus tapi henteu beueus teuing sareng aya dina tempat anu saé dina hal cahaya panonpoe.

Solusi: Tambahkeun taneuh potting seger kana pepelakan. Preferably, Anjeun nyandak kaluar tina pot na jeung cabut taneuh pot heubeul sabudeureun akar. Tutuwuhan anjeun enggal janten bagja deui sabab tiasa deui nyerep gizi dina taneuh. Anu anjeun ogé tiasa laksanakeun nyaéta pakan pepelakan anjeun. Anjeun nambahkeun ieu kana cai irigasi, contona. Bungkusan nyatakeun sabaraha masihan sareng sabaraha sering ngulang ieu.

Pilari nutrisi houseplant? Stekjesbrief boga tipena béda dina webshop nu.

 

  • Panyakit

Éta ogé tiasa kajadian yén pepelakan anjeun gering. Ieu kadang teu pisan gampang ningali. Bisa jadi aya kajadian di jero pabrik.

Solusi: Ieu hésé ngajawab. Éta gumantung kana naon anu lumangsung. Upami pabrik anjeun parantos jauh teuing, éta bakal janten drive kana wadahna. Langkung saé pikeun nyingkirkeun hiji pepelakan tibatan katépaan sésana leuweung kota anjeun.

 

  • Naon anu kudu dipigawé kalayan daun konéng?

Janten ayeuna aya daun konéng dina pepelakan anjeun. Naon anu anjeun kedah laksanakeun sareng ieu ayeuna? Naha pepelakan anjeun ngagaduhan sababaraha daun sareng aya anu konéng? Potong ieu. Ku cara kieu, pabrik anjeun henteu deui ngirim énergi ka dinya sareng tiasa difokuskeun kana daun anu séhat. Naha ngan ukur aya hiji daun tapi akar pepelakan anjeun masih séhat? Antosan dugi ka daun anyar muncul. Seringna daun anu koneng teras pareum sorangan.

Daptar antosan - Daptar antosan Kami bakal nginpokeun ka anjeun nalika produkna aya di saham. Mangga lebetkeun alamat surélék nu sah di handap.